Щоб якомога ефективніше підтримувати гігієнічність та безпечність приміщень у ресторанах, необхідно запровадити спеціальні контрольні списки для прибирання з порадами щодо санітарної обробки поверхонь, яких торкаються найчастіше, зокрема:
Службові приміщення
Дверні ручки, вимикачі світла, диспенсери, поверхні, що контактують із харчовими продуктами, поверхні, що контактують із руками, змішувачі та рукоятки мийок та посуд.
Гостьова зона
Дверні ручки, вимикачі світла, диспенсери, меню, столи та стільці, стільниці, стійки видачі замовлень та термінали оплати.
Туалетні кімнати
Дверні ручки, вимикачі світла, диспенсери, змішувачі та рукоятки мийок, сидіння унітазу та кнопки зливання води.
Створіть чіткий протокол дій для працівників ресторану і складіть графік прибирань.